Klant aan het woord

Even voorstellen. Ik ben Arjan Biemold, 39 jaar en ik woon in Lutten. Ik heb twee kinderen en ik werk bij Accuraat Accountants in Den Ham. Helemaal exact weet ik het niet maar ik ben al zeker meer dan 12 jaar klant bij Bloemendal Assurantiën. Zoals denk ik bij veel mensen was de eerste verzekering die ik afsloot voor mijn auto. Deze sloot ik af bij Remmelt Hofman. Toen mijn woning werd gebouwd heeft Bloemendal Assurantiën ook geadviseerd in de af te sluiten verzekeringen.

Na oplevering van de woning heb ik al meteen gebruik kunnen maken van mijn nieuwe verzekering, een gevalletje ruitschade van volgens mij € 100. Dit werd allemaal door Bloemendal Assurantien afgehandeld. Ik had er geen omkijken naar. Later heeft mijn zoontje nog de Furby van mijn dochter laten vallen. Ook dit werd keurig opgelost, koop maar een nieuwe en stuur de bon maar op. Super.

Meest recent en voor mij de meest vervelende schade is een verkeersongeval met alleen materiële schade. Ik heb Sebastiaan Slot het schadeformulier en de door mij gemaakte foto’s gemaild. Deze schade werd met dezelfde service afgehandeld als de kapotte ruit en de Furby. Ik denk dat je dan kan zeggen dat je een goede tussenpersoon en adviseur hebt. Bij mij gaat het er namelijk om dat ze mij als klant ontzorgen en het probleem oplossen. Het prijskaartje staat op de tweede plaats. Maar ook die is in orde.

Of ik nog verbeterpunten heb was een vraag van Sebastiaan aan mij. Kan zijn dat ik een keer geen koekje bij de koffie heb gehad.